In deze aandelen beleggen de 50 grootste Hedgefunds het meest

Rookgordijn

Dit zijn de grootste beleggingen van de 50 grootste hedgefunds

waar-beleggen-hedgefunds-in

Meer dan 12% per jaar. Dat is het gemiddelde rendement van de 50 grootste hedgefunds over de afgelopen 3 jaar.

De best renderende fondsen doen het echter nog veel beter. Neem bijvoorbeeld BRAM Global Investment Fund. In 2014 had dit fonds een rendement van 218,59%. In 2014 was het een stuk minder. Slechts een magere 144,86%. En dat allemaal (hoe kan het ook anders) vanaf de Cayman Eilanden.

Het mag geen verrassing zijn. Hedgefunds zijn hot. Maar zoals we al eerder aangaven ook net zo transparant als een rookgordijn. We hebben vaak geen idee in wat voor aandelen ze beleggen.

Daar komt vandaag (hopelijk) verandering in.

De “Toppicks” van Hedgefondsen

Onderaan deze pagina vindt je een lijst met de grootste beleggingen van de 50 grootste hedgefunds. Deze beleggingen moeten het rendement van de 50 grootste hedgefunds gaan maken.

Doe er je voordeel mee. Mogelijk dat je door deze lijst met nieuwe beleggingsideeën kan komen.

De bijzonderheden van deze lijst behandelen we hieronder.

Apple

Onder grote hedgefunds is vooral het aandeel van Apple gewild. Bekende voorstander is vooral Carl Icahn (de op 3 na rijkste belegger ter wereld). Deze gaf al eerder deze week al aan dat een aandeel Apple wat hem betreft meer dan 240 dollar waard is .

Belangrijkste reden waarom Apple ondergewaardeerd zou zijn is de relatief aantrekkelijke waardering. Icahn geeft hierover aan:

When we compare Apple’s P/E ratio to that of the S&P 500 index, we find that the market continues to value Apple at a significantly discounted multiple of only 10.9x, compared to 17.4x for the S&P 500

Grootste nadeel bij Apple is dat het bedrijf op de beurs een enorme olietanker is. Het bedrijf is maar liefst 760 miljard waard. Hierdoor is het lastig om een aandeel Apple echt in beweging te krijgen.

Pharmaceutische bedrijven

Wat vooral opvalt als je goed kijkt naar de beleggingen is dat er ontzettend veel wordt belegt in farmaceutische bedrijven (bijvoorbeeld: Shire, Amgen, Allergan, Medtronic, Thermo Fisher Scientific). Dit zijn bedrijven die zich focussen op de behandeling en diagnosticeren van veel voorkomende ziektes zoals kanker. Van deze sector wordt enorm veel verwacht. De branche kent hoge marges, weinig competitiedruk en de demografische veranderingen (ouderdom) zorgt ervoor dat de vraag de komende jaren steeds meer gaat toenemen.

De bedrijven waar de hedgefunds in beleggen zijn voornamelijk grote bedrijven met een solide cashflows, weinig schulden, hoge marges en bedrijven met zeer hoge investeringen. Goede voorbeelden hiervan zijn Shire en Amgen.

Mastercard

Mastercard is ook een aandeel dat bij meerdere fondsen in trek is. Dat is niet voor niks. Mastercard profiteert van de (verdere) digitalisering van het betalingsverkeer. Daarnaast beschikt het bedrijf over een makkelijk te verdedigen businessmodel met heel veel terugkerende betalingen met hoge marges.

De aantrekkelijkheid van Mastercard wordt door een analistenrapport van JPM goed samengevat:

MasterCard is the #2 global card network worldwide and benefits from the ongoing global secular shift toward card-based and electronic payments. MasterCard’s business is highly defensible and characterized by recurring revenues, high incremental margins, low capital expenditures, and high free cash flow.

Het is niet voor niks dat ook beleggers zoals Warren Buffet de laatste jaren zijn positie in Mastercard sterk hebben uitgebreid.

Grootste nadeel bij Mastercard is da een (peper) duur aandeel is. De waardering bedraagt 25 keer de winst. Bij Mastercard betaal je voor kwaliteit.

Weg rookgordijn

Hieronder dan de volledige lijst van beleggingen van hedgefunds:

50-hedge-funds-1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>