Wel of geen Grexit? Zelfs de media weet het niet meer

Een Grexit!?

Griekse taferelen in de media

grexit-griekenland

Het jachtseizoen is dit jaar vroeg geopend. De lente is jong maar er wordt al volop op Griekenland geschoten.

Aan schietschijven geen gebrek. Volgens verschillende berichten lopen de Griekse banken leeg. Ondertussen nemen de opties voor Griekenland af en stevent de natie af op een gierend faillissement. Als belegger hoeft u alleen nog maar de trekker over te halen.

Het kan de afgelopen weken niemand zijn ontgaan: Het Grieks feestbanket is in de media weer geopend. Twijfel en Nuance mogen net zoals vorig jaar thuisblijven. In geheel Griekse traditie doet niemand de afwas, alle borden mogen stuk.

Wees er echter wel snel bij. Voor je het weet is er weer een akkoord. Dan kan iedereen weer zijn biezen pakken en begint het circus pas weer bij de volgende herfinancieringsronde.

Suikeroom Europa

De informatievoorziening is ondertussen weer op het oude vertrouwde niveau van lik mijn visje. Wel een akkoord. Geen akkoord. Misschien een akkoord? Je zult maar, op een onbewaakt moment in je leven, precies willen weten hoe de vork in de steel zit. Dan wordt je honger meer gestild door de grauwe brei van de gemiddelde Wikipedia pagina dan de chocoladeletters van de krantenkoppen.

Expert lijken het daarnaast ook niet meer te weten. Volgens analisten ligt de kans op een faillissement van Griekenland tussen de 25% en 90%. Kortom: iedereen wordt het bos ingestuurd.

Ondertussen is de verhouding tussen Europa en Griekenland goed verziekt. Griekenland moet binnen een aantal weken veel van de schulden herfinancieren. Iedereen weet dat suikeroom Europa toch wel schuift. Echter doet deze nu theatraal moeilijk. “Ik wil deze keer wel goede rapportcijfers zien” en “ik wil het geld wel terug”. Griekenland speelt het spelletje mee. De uitkomst staat toch al vast.

Mid-Griekenland-Crisis

Misschien zie ik het wel allemaal te zwart wit. Toegegeven. Ik zit (misschien) in een mid-griekenland-crises. Bang gemaakt door alle doemscenario’s probeer ik mij in mijn nieuw herwonnen vrijheid los te rukken van alles dat te maken heeft met de Griekse financiële tragedie.

Niet dat daar heel veel moeite voor nodig is. De berichtgeving over de Griekse crises valt toch wel vanzelf stil. Nu we het daar toch over hebben. Hoe ziet het eigenlijk met de MH17 en de Nederlandse Jihadstijders? Iemand laatst nog Ebola opgelopen?

Laten we dit jaar beginnen om iets te doorbreken. Even geen sensationele taferelen. Gewoon goed uitgezochte en onderbouwde nieuwsartikelen. We zijn klaar met het betere gooi en smijtwerk. Kortom: We moeten de Nederlandse media gewoon nieuwe en betere tafelmanieren aanleren.

Bij voorkeur geen Griekse.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>