De 5 beste (nieuwe) zomerboeken voor 2015

Zomerboeken

De beste (nieuwe) zomerboeken van 2015

boeken-beleggen-tips

Veel beleggingsboeken zijn zware kost. Vaak geschreven vanuit zo’n drammige Amerikaanse invalshoek. Je kent het wel: Elke voor de hand liggende conclusie wordt gepresenteerd als een sensationele onthulling. Aan mijn lijf geen polonaise.

Nee, als ik op het strand lig wil ik liever een boek dat lekker makkelijk weg leest. Liever het nieuwe boek van “Gijp” dan het zoveelste revolutionaire suffertje. Dat idee.

Toch blijven echt goede beleggingsboeken wat hebben. Of boeken die met het wereldje wel zijn verbonden. Boeken waar je niet zo snel aan zou denken. Ja, vind dan maar eens een lijstje dat perfect bij je past.

Kortom, je voelt hem al aankomen: Ik ben zo vrij geweest zelf een boekenlijstje samen te stellen.

Hieronder vind je boeken waar ik deze zomer naar uitkijk. Als bonus heb ik er ook wat boeken tussen gestopt die ik de moeite waard vind (en dat zegt wat, al zeg ik het zelf). In andere woorden: Print ze uit en pin het vast op de koelkast.

straight-to-hell
Straight to Hell: True Tales of Deviance, Debauchery, and Billion-Dollar Deals
Is nog niet uit, maar wordt veel van verwacht (fingers crossed). Staight to hell is een nieuw boek opgeschreven over de handelaar John LeFevre’s die jarenlang bij Salomon Brothers, Citigroup en Goldman Sachs heeft gewerkt in New York, London en Hong-Kong. Het verleend een kijkje achter de (bizarre) schermen van een grote investment banks. Leuk en interessant omdat er veel anekdotes en onthullingen worden gedaan. Het boek komt op 14 juli 2015 uit.

Elon Musk Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future

Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future
Vorig jaar heb ik me enorm vermaakt met de biografie van Steve Jobs. Wat dat aangaande verwacht ik daarom veel van de biografie van Elon Musk (succesvolle miljardair met heel veel verschillende bedrijven). Elon Musk is vooral bijzonder omdat hij een van de weinige ondernemers is die van de grond af zoveel bedrijven zo succesvol heeft gemaakt. Wat hem ook bijzonder maakt is dat enorm veel succesvolle mensen naar hem opkijken. Deze gaat bij mij dus zeker op het lijstje.

digital-gold
Digital Gold’ by Nathaniel Popper 
Bitcoins. De grootste trend van het afgelopen jaar. Wie zat er achter de bitcoins en hoe kwam het stand? Digital Gold is het nieuwste (en meest veelbelovende) boek over de bitcoins. Volgens vele leest het boek als een thriller. Altijd al willen weten wat er achter de bitcoins zat? Dan is dit echt een interessant boek.

Dit-kan-niet-waar-zijn

Dit kan niet waar zijn, Joris Luyendijk
In 1 ruk uitgelezen. Half Nederland heeft dit boek al gelezen maar als je dit nog niet hebt gedaan is het zeker aan te raden. Vooral de leuke anekdotes zijn mooi en de bizarre manier van leven in de London City. Mocht je dit boek al gelezen hebben en meer willen: Ook het andere boek dat hij schreef: Het zijn net mensen, is zeer interessant.

delivering-happiness-a-path-to-profits-passion-and-purpose

Delivering Happiness: A path to Profits, Passing and Purpose
Ik heb dit jaar veel boeken gelezen maar vond dit verreweg het allerbeste boek. Het boek gaat over Zappos. Het klantvriendelijkste bedrijf ter wereld. Het laat je op een hele andere manier kijken naar hoe het ook kan. Het bedrijf is nu miljarden waard, terwijl het boek laat zien hoe Zappos in de begintijd door 100’den investeerders werd afgewezen, om uiteindelijk uit te groeien tot (misschien wel) het beste bedrijf ter wereld. Voor dit boek durf ik mijn hand in het vuur te steken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>